SRBOBRAN - Centar za sport i turizam

 

   Grad SRBOBRAN sa opštinskim mestima Turijom i Nadaljem nalazi se u središnjem delu Bačke. Srbobran većim delom leži na levoj obali Velikog Bačkog Kanala u koji se kod Turije ulivaju dva vodena toka: Krivaja i Beljanska. Povoljan geografski položaj obeležio je u značajnoj meri istorijski i kulturni razvoj Opštine.

 

     "CENTAR ZA SPORT I TURIZAM" nalazi se u samom centru Srbobrana. Sportska hala sa otvorenim terenima i igralištima je dom velikog broja sportskih klubova, a redovno je koriste i školska deca u okviru nastave i rekreativci.

 

 

   Centar je organizator velikog broja sportskih manifestacija, a u letnjem periodu i sportskih kampova i kondicionih priprema klubova. Svi kapaciteti su otvoreni i na raspolaganju, pod izuzetno povoljnim uslovima.

 

 

      "Centar za sport i turizam" Srbobran posluje i kao turistička organizacija Opštine Srbobran i stara se o valorizaciji i razvoju turističkih potencijala grada sa njegovim brojnim zanimljivostima, kako u kulturno-istorijskom, tako i u arhitektonskom smislu. Posebno se vodi računa o razvoju seoskog turizma, koji podrazumeva zaštitu velikog broja salaša. Atar Srbobranske opštine je i jedinstveno bogato lovno i ribolovno područje, gde se pored zaštićene divljači nailazi i na srnu, divlju svinju, zeca, divlju mačku, kunu, pernatu divljač...

 

 

home      kontakti      letovanje


CST Srbobran                                                                                                                                                                     za primedbe: zolip@eunet.rs